Брашното от рожков е биопродукт и често е определян като заместител на шоколада, според някои и на какаото. Трети твърдят, че има вкус на нещо много познато, но им е трудно да определят на какво точно. Независимо от това дали прилича на някакъв друг продукт или на себе си, рожков съдържа много полезни вещества.
Много богат на фибри и пектин, има ниско съдържание на натрий. Една чаша рожково брашно съдържа приблизително 40гр. фибри.
Освен това е много по-малко калорично от какаото – брашното от рожков има с около 60 % по-малко калории. Съдържа много калций, магнезий, желязо, фосфор, манган, витамини В1, В2, В3, В6 и D.
Състав: брашно от рожков.
Хранителна информация за 100 гр:
Енергийна стойност : 1574kJ / 376Kcal
Мазнини: 0,4 g
от които наситени мастни киселини: 0,2 g
Въглехидрати: 77,1 g
От които захари: 31,4 g
Белтъци: 5,1 g
Сол: 0,03 g
Хора които купиха това се интересуват от...
В същата категория
Още продукти в Асортимент: