Брашното от елда (гречка) има сиво-кафяв цвят. То се добива чрез смилането на зърната в каменна мелница. По този начин се запазва полезният състав. Елденото брашно има високо съдържание на желязо, калций, фосфор, цинк, магнезий, фибри и амино киселини. Спрямо обикновенните брашна то е с повишено съдържание на растителни влакна- хемицелулоза, целулоза, лигнин и пектин.
Брашното от елда може да се използва за приготвяне на хляб, палачинки, десерти, каша от елда и като допълнение към други брашна.
Не съдържа глутен и е с високо съдържание на витамини и минерали.
Състав: брашно от елда, без добавки и подобрители.
Хранителна информация за 100 гр:
Енергийна стойност : 1300kJ / 335Kcal
Мазнини: 3 g
от които наситени мастни киселини: 1 g
Въглехидрати: 71 g
От които захари: 7 g
Белтъци: 13 g
Сол: 0,28 g
Хора които купиха това се интересуват от...
В същата категория
Още продукти в Асортимент: