Леко, кремообразно сирене рикота, подходящо за десерти, кремообразни ястия и супи и печива. Препоръчва се като естествен източник на калций.
Рикота е италиански млечен продукт, направен от суроватката на краве (овче, козе или биволско) мляко, останала от производството на сирене. Рикота е свежо, меко, снежно бяло сирене с богат, но мек, леко сладък вкус. Структурата много прилича на зърнеста, гъста сметана. Рикотата натурално е с ниско съдържание на мазнини, което варира от 4 до 10%. Също така е с ниско съдържание на сол, дори по-ниско от това на изварата. Подхояща е за всякакви десерти, лазаня, равиоли, зеленчуци, както и в комбинация с ароматни плодови вина.
Съставки: краве мляко, суроватка, киселинен регулатор, лимонена киселина
Хора които купиха това се интересуват от...
В същата категория
Още продукти в Асортимент: