Рай Петрич

кашкавал краве верея - 400 гр.

Код: 7443

  • 13.99 лв налични 1 бр.

Кашкавал Верея е кашкавал, претърпял процес на зреене, който се произвежда от 100% първокачествено краве мляко, специални млечнокисели закваски и мая.
Продуктът се произвежда по традиционна българска технология, като за 1кг кашкавал се използват около 10 литра пълномаслено краве мляко. Суровото мляко се термизира при 63-65°C с цел да се унищожат вредните микроорганизми, естествено попаднали по време на доене и съхранение на млякото. След охлаждане се добавя необходимото количество закваска, мая и калциев хлорид, и настъпва процесът «подсирване». Сиренината претърпява необходимите технологични обработки: нарязване, изпичане и други, докато добие необходимата зърнеста структура, с твърда и еластична консистенция. Суроватката се изцежда и сиренината «чедеризира». Чедеризиралата сиренина се омесва, изпарва и осолява. Изпареното тесто се формова в калъпи, които се обръщат периодично до образуване на съответната форма, изстиване и оформяне на питата.  След няколко часа калъпите се отстраняват и кашкавалът се обдухва, за да хване коричка на повърхността, след което се вакуумира в специално фолио и се оставя да зрее до 60 дни.
След грижовно проследяване на целия процес на производство и зреене на кашкавал Верея до нашата трапеза, продукта достига с характерните за него аромат, мек жълт цвят и приятен традиционен вкус.


Съставки: КРАВЕ МЛЯКО, закваска, мая, сол

Алерген: мляко
 

Хранителна информация 100гр.:

Енергия: 1340 kJ / 320 kcаl

Мазнини: 26 g

От които наситени мастни киселини: 15 g

Въглехидрати: 2 g

От които захари: 2 g

Белтъци: 25 g

Сол: 1,8 g