Богато на фибри, магнезий, цинк, витамини от В група, витамини Е и А. Съдържа характерното за лена слузно вещество. Лененото брашно е продуктът, останал след студеното пресоване на семената. Съдържа полезни наситени мастни киселини, но в по-малка концентрация.
Една от най-често използваните съставки за направата на сурови крекери или блатове за сурова пица. Благодарение на спойващите си свойства, то може да бъде използвано за сгъстяване на сурови кремове, пълнежи или парфета и пудинги. Консумирайте самостоятелно или прибавете към салатния дресинг/сос или в смутита и шейкове, за да постигнете хранителна плътност и гъстота. Прибавете към домашно приготвен мюсли микс за закуска. Добро приложение в приготвянето на печива, където може да замести употребата на яйца - за тази цел смесете добре 1 с.л. ленено брашно с 3 с.л. вода и оставете сместа да се желира.
Състав: брашно от ленено семе, без добавки и подобрители.
Хранителна информация за 100 гр:
Енергийна стойност : 1326kJ / 317Kcal
Мазнини: 13,33 g
от които наситени мастни киселини: 10,17 g
Въглехидрати: 12,01 g
От които захари: 3,17 g
Белтъци: 35,05 g
Сол: 0 g
Хора които купиха това се интересуват от...
В същата категория
Още продукти в Асортимент: