Мляко па прах (сухо мляко) се получава, кагато пастьоризираното мляко се сгъстява в условия на вакуум до намаляване на обема 4 пъти и след това се изсушава. При изсушаване в пулверизаци-онни сушилни се получава сухо мляко с голяма разтворимост. Сухото мляко е с влага до 4%. Трайността му при не херметично опаковане е 3 месеца, а при херметично 8 месеца. Чрез добавяне на определено количество вода (според указанията) се получава т. нар. възстановено мляко. Хранителната и биологичната стойност на сухото (и на възстановеното) мляко не се отличава от тази на прясното мляко.
Хранителна информация за 100g:
Енергийна стойност: 1997 кJ / 474 kcal
Мазнини: 26 g
от които наситени мастни киселини: 18 g
Въглехидрати: 35 g
от които захари: 35 g
Белтъчини: 25 g
Сол: 0,7 g
Хора които купиха това се интересуват от...
В същата категория
Още продукти в Асортимент: