Редовната употреба на лук подобрява имунитета и прави организма устойчив на инфекции.
Този зеленчук има потогонни свойства и е ефективен срещу запек; също така разрежда лимфата.
Световната здравна организация (СЗО) препоръчва консумацията на лук като профилактика на рак на стомаха и рак на гърдата.
Сокът от лук подпомага работата на черния дроб, понижава кръвната захар, разтваря пясъка в бъбреците.
ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Не съдържа мазнини, холестерол и натрий.
Ниско калоричен.
Суровият лук е особено добър източник на въглехидрати, растителни белтъчини, витамин C, витамин В1, витамин В2, калий, калций, фосфор, йод, желязо.
1 средно голямa глава лук (148 гр) съдържа:
Калории: 60
Калории от мазнини: 0
Мазнини:0 гр
В т.ч. наситени мазнини: 0 гр
Холестерол: 0 мг
Натрий: 5 мг
Въглехидрати: 16 гр
В т.ч. растителни влакна: 3 гр
Захар: 9 гр
Протеини: 1 гр
Хора които купиха това се интересуват от...
В същата категория
Още продукти в Асортимент: