Първото, което ни идва на ум, когато кажем „швейцарско сирене“ вероятно са характерните за тези сортове дупки, които се формират в резултат на специфичната ферментация. Някога производителите са считали тези „очи“ на сиренето за визуални несъвършенства, но днес знаем, че те са признак за зрял и готов за консумация продукт. Ементалът има своя произход в долина със същото име в централна Швейцария и най-ранните свидетелства за него датират от XIII век. Това сирене има пикантен, но не твърде натрапчив вкус и също се съчетава прекрасно с плодове и ядки. Сервирайте ементал с белгийска бира, кафяв ейл или сладко бяло вино.
Състав: панировка 20% (ПШЕНИЧНО брашно, сол, модифицирано нишесте, набухвател Е503), слънчогледова мазнина, вода, картофено нишесте, растителни фибри, сирище7%, стабилизатор Е461, МЛЕЧНИ протеини, малтодекстрин, трансглутаминаза
Хранителна информация за 100г:
Енергийна стойност : 1353 Kj/ 323 kcal
Мазнини: 24 g
от които наситени мастни киселини: 17,8 g
Въглехидрати: 12,4 g
От които захари: 1,1 g
Белтъци: 14 g
Сол: 1,4 g
Хора които купиха това се интересуват от...
В същата категория
Още продукти в Асортимент: